Informatie

Klanttevredenheidsprijs 2015

van de Korput Schilderwerken wint in landelijke klanttevredenheidsprijs

van de Korput Schilderwerken mag zich vanaf donderdag 4 maart jongstleden tot de 25 beste vakschilders in Nederland rekenen, die zijn aangesloten bij de landelijke Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder. Het schildersbedrijf ontving diverse prijzen vanwege de uitstekende klantbeoordelingen in 2014.

       De top 25:

       1. Schildersbedrijf Meulenberg, Heerlen
       2. All in One Schildersbedrijf, Warder
       3. Onstenk Schildersbedrijf, Zwolle
       4. Van de Korput Schilderwerken, Hoogvliet
       5. Schildersbedrijf Henk Postma, Zwagerbosch
       6. Boumans Schilderspecialist, Haelen
       7. Nill Schilderwerken, Doornenburg
       8. VermulstBenders Schilderwerken, Helmond
       9. Wespa Schilderwerken, Eindhoven
       10. Glas- & Schilderwerken Hermkens, Broekhuizen
       11. Schildersbedrijf Wim Kremer, Ter Apel
       12. Schildersbedrijf Eimers, Wageningen
       13 M. Thijssen Glas- & Schilderwerken, Gennep
       14. Crone Schilderwerken, Tiel
       15. Het Spakenburgs Schildersbedrijf, Spakenburg
       16. Masco Schilders, Maastricht
       17. Bakker Schilderwerken, Bergschenhoek
       18. Lodewijks Schilderwerken, Utrecht
       19. H.V.I. Schilderwerken, Maarssenbroek
       20. Schildersbedrijf Van der Stelt, Breda
       21. S.K.T. Cuijk, Cuijk
       22. Mapko Onderhoudsbedrijf, Den Haag
       23. Wim Huurman Schildersbedrijf, Goes
       24. Van den Hazelkamp, Druten
       25. Berka Schilderwerken, Zaltbommel

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder heeft de verkiezing in het leven geroepen om de kwaliteit en de service van aangesloten vakschilders door heel Nederland te waarborgen en te controleren.

Alléén schildersbedrijven die voldoen aan verschillende strenge kwaliteitsnormen worden toegelaten tot de kwaliteitsorganisatie. De Betere Schilder stimuleert de leden telkens weer om professioneel en gedreven het werk uit te voeren. Deze prijs geeft de winnaars de bevestiging dat ook de klanten overtuigd zijn van de geleverde service en kwaliteit. “Ik ben dan ook zeer vereerd dat ook mijn klanten het werk zo enorm waarderen”.

De klanten van een erkend Betere Schilder weten duidelijk waar ze aan toe zijn en kunnen na het opgeleverde schilderwerk heel gemakkelijk en online een gedetailleerde beoordeling geven van het werk. Op basis van deze beoordelingen wordt de ranglijst opgemaakt. Niet alleen het schildersbedrijf profiteert, alle klanten die aan dit klanttevredenheidsonderzoek meedoen, maken namelijk kans op een schildersbon van liefst €500,-

 


 

Klanttevredenheidsprijs 2016

BERGSCHENHOEK – Sinds 26 maart jongstleden mag Van de Korput Schilderwerken zich weer rekenen tot één van de 25 beste schildersbedrijven van Nederland, aangesloten bij de landelijke Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder. Hiertoe behoren alleen streng getoetste schildersbedrijven met jarenlange ervaring. 

Van circa 1.100 respondenten werd de uitgebreide mening gevraagd over de door hen ingeschakelde erkend Betere Schilder. In het onderzoek werd onder meer gevraagd naar de vakkundigheid, professionaliteit en klantvriendelijkheid van het schildersbedrijf. Alleen schildersbedrijven met meer dan tien ingevulde klantreviews in 2015 konden meedingen naar de felbegeerde prijs. Het onderzoek werd overigens uitgevoerd door het onafhankelijke en gerenommeerde ‘Klantenvertellen’.
“Het is dan ook niet zómaar een prijs, het is een hele mooie blijk van waardering van mijn klanten. Daarom ben ik ook enorm trots op deze prestatie,” aldus de kersverse prijswinnaar. “De klanttevredenheidwedstrijd is reeds een jarenlange traditie onder de vele aangesloten schilders, wat de prestaties er alleen maar knapper op maakt,” aldus een woordvoerder van De Betere Schilder.
Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder heeft de verkiezing in het leven geroepen om de kwaliteit en de service van de aangesloten 450 vakschilders te waarborgen en te controleren.

 1. Onstenk Schildersbedrijf, Zwolle
 2. Boumans Schilderspecialist, Haelen
 3. Wespa Schilderwerken, Eindhoven
 4. Schildersbedrijf Meulenberg, Heerlen
 5. Versluis Vakschilders, Leerdam
 6. Schildersbedrijf Henk Postma, Zwagerbosch
 7. Verlooij Schilderwerken, Alkmaar
 8. Van de Korput Schilderwerken, Hoogvliet
 9. Nill Schilderwerken, Doornenburg
 10. Vakschilder Siebren Leijenaar, Meppel
 11. Schildersbedrijf Stikkelbroeck, Doenrade
 12. Schildersbedrijf Andre Ygosse, Bergen
 13. Het Spakenburgs Schildersbedrijf, Bunschoten
 14. Het Schilderspaleis, Hoorn
 15. Kok Behang- en Schilderwerken, Woerden
 16. Schildersbedrijf Luttje, Wagenborgen
 17. Brenda Schilderwerken, Apeldoorn
 18. Jan van ’t Hof Schilderwerken, Eindhoven
 19. Lodewijks Schilderwerken, Utrecht
 20. Schildersbedrijf Hermkens VOF, Broekhuizen
 21. Admiraal Schilderwerken, Oude-Tonge
 22. Schildersbedrijf Wienholds, Heerhugowaard
 23. Verburg Schilders, IJsselstein
 24. Schildersbedrijf van der Stelt, Breda
 25. Schildersbedrijf Jan de Prie, Sassenheim

 


Schilderen woning bijna altijd 6% BTW                              

Per 15 september 2009 is de BTW-regeling voor schilder- en stucadoorwerk verbeterd. U betaalt daardoor het lage BTW-tarief van 6% indien de woning door particulieren wordt bewoond en ouder is dan 2 jaar.
U betaalt nu dus fors minder voor uw schilderwerk (garages, schuren, serres, aan- en uitbouw, tuinhekken etc. vallen ook onder het begrip ‘woning’). Dit betekent voor u meteen een besparing van 13% op uw woningonderhoud.

Een ander groot voordeel hiervan is dat het prijsverschil tussen ‘beunhazen’ en de kwaliteitsschilders verminderd wordt, dit gaat er voor zorgen dat de klant nog vaker kiest voor zekerheid die men krijgt bij echte kwaliteitsschilders. Het lage tarief geldt ook voor bedrijven of woningcorporaties, als het schilderwerk maar wordt uitgevoerd aan een woning waarin particulieren wonen.


Wanneer moet er geschilderd worden?

Uw buitenschilderwerk is ongeveer een keer per drie á vier jaar toe aan een nieuwe lik verf. Het schilderwerk op het zuiden en westen is vaak eerder aan onderhoud toe, door de invloed van zon en regen. Ook nabije omgeving kan van invloed zijn. Zo dienen woningen aan de kust eerder te worden behandeld in vergelijking met woningen in het midden van het land. 

Het is noodzakelijk een schilder in te schakelen zodra:

 • Uw schilderwerk blaasjes en scheurtjes vertoont. 
 • De verf zichtbaar beschadigd, versleten of verkleurd is. Denk hierbij ook aan het binnenschilderwerk, zoals versleten vloeren of verkleurde muren.
 • De verf verpoedert (afgeeft) of niet meer goed hecht. 

Meerjaren onderhoudsplan:

Zoals het woord al aangeeft betreft meerjarenonderhoudsplanning het onderhoud dat van tevoren gepland is. Een meerjaren onderhoudsplanning is al het geplande onderhoud samen.

Niet-gepland onderhoud valt hier dus buiten. Het belangrijkste doel van een onderhoudsplanning  is het  inzichtelijk maken van de kosten voor het toekomstig onderhoud en deze te minimaliseren.

De voordelen:

 • Wij houden voor u de staat van het schilderwerk in de gaten.
 • Een goede staat van onderhoud is waardeverhogend en verlengt de levensduur van uw woonhuis.
 • Op basis van een voorafgaand technisch rapport wordt het schilderwerk uitgevoerd met hoogwaardige materialen van gerenommeerde fabrikanten, waarop complete garantie rust.
 • U weet wanneer wij aan uw huis werken en u een duidelijk beeld heeft van de onderhoudskosten.

Wilt u er ook van verzekerd zijn dat het schilderwerk aan uw pand er nu en in de toekomst perfect  onderhouden uitziet, zonder dat u daar zelf naar hoeft om te kijken? Neem dan contact op met van de  Korput Schilderwerken.Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend informatief gesprek.